Maistelis

rugsėjo 2, 2015 § 4 Komentaras


Dar truputį apie maistelį. Nežinau, kiek ilgai taip tempsiu, bet bent kol kas va taip sugalvojau:

seniau apdovanodavau save po sunkios dienos ar treniruotės ar dar ko nors kažkuo skanaus (aka saldaus), o dabar apdovanoju kažko skanaus (aka saldaus) nevalgydamas

Ir tiems, kurie neskaitėt komentaro po praeitu įrašu, papeistinų jį čia:

Bronius

Turiu mitybinių eksperimentų praktikos, tai galiu pasakyti, kad vengiant perdirbtų angliavandenių, taip pat bet kokių grūdų produktų (duonos taip pat) svorio priaugti (bent man) neįmanoma. Būna kas nors saldesnio per šventes ar kokį savaitgalį, bet tai išimtys. Vieninteliai mano cukraus šaltiniai yra pomidorų padažas ir juodasis šokoladas. Kai svoris tapo normalus, medžiagų apykaita taip užsivedė, kad vienu prisėdimu galiu suvalgyti ir 1500 kalorijų. Apie kažkokius porcijų ribojimus ir kąsnių skaičiavimus net minties nėra. Svorį susimažinau anksčiau nei pradėjau rimčiau bėgioti, todėl skeptiškai žiūriu į tuos, kurie sako, kad pagrindas yra judėjimas. Judėjimas kažkiek prisideda, tačiau norint rimtesnio efekto reikėtų keisti mitybą. Ir apskritai vien makaronais ir cukrum varomas toli nenubėgsi 🙂 – organizmui reikia ne tik tuščių kalorijų, bet ir maistinių medžiagų.

Advertisements

§ 4 Responses to Maistelis

  • Vita parašė:

    Noriu Broniui įteikti apdovanojimą! Visus apdovanojimus, kokius tik įmanoma! Nes taip taikliai ir teisingai 🙂

  • Bronius parašė:

    Ačiū už suteiktą garbę :).

    Audira, ta oficiali ir ilgaamžė batonų, makaronų bei rapsų aliejaus propagavimo piramidė jei kažkokią galią ir turi, tai nebent dėl inercijos, biurokratinių ar lobistinių trukdžių. Ją kritikuojančių specialistų skaičius auga geometrine progresija. Taip, grūdais praktiška ir pigu pamaitinti didelį kiekį žmonių, bet mums rūpi ne praktiškumas, o sveikumas :). Nėra grūdų sudėtyje nieko tokio svarbaus ir nepakeičiamo, dėl ko jie būtų verti tokios garbingos vietos. Naujos grūdų veislės yra vis krakmolingesnės ir maistingesnės, glikeminis indeksas aukštas, idealus maistas auginantiems masę :). Valgo žmogus grūdinius produktus tris kartus per dieną, riebią mėsą tris kartus per savaitę ir galvoja, kad tunka nuo mėsos :).

  • Indrė parašė:

    Šiandien kaip tik buvau organiniame ūkyje Yeo Valley, kuris tiekia organišką pieną, jogurtus bei sviestą didžiajai daliai Britanijos. Britanijoj griežtai rinką prižiūri Soil Assocciation ir sertifikuoja reikalavimus atitinkančius ūkius/prekybos vietas. Gerus dalykus pasakė, nors kas domisi, tiems nieko naujo.
    Klausimas buvo, kodėl vis daugiau ir daugiau žmonių alergiški…duonai? Logiška, kad na negali būti alergiškas duonai, nes ji susideda iš daugelio ingredientų…bet… Kviečiai yra labiausiai fertilizuojamas ir pesticiduojamas dalykas agro ūkiuose. Fertilizuojant didėja baltymo (gliadino; įeina į glitimo sudėtį) Padidėjęs būtent to baltymo kiekis yra žmogaus kūnui absoliučiai mistinis dalykas ir kenkiantis, nes paprasčiausiai kūnas nesuskaido to iki pasisavinamų medžiagų. Žmoguje vyksta reakcijos, metabolizmo sutrikimai, prasideda lygų vystymaisi, netolerancijos, taigi gaunamas nenormalus kiekis kažkokių tai medžiagų šiuolaikiniuose grūduose lyginant kas buvo dešimtmečiais atgal. Ir visa pasaulio kviečių rinka beveik tokia, aršiais pesticidais ir chemikalais teršiama, kas sėda be to, ir į dirvą. Žmogus nėra netolerantiškas duonai, bet yra netolerantiškas ”šūdinai” (angl. crap) duonai/grūdams.

    Beje, dar faktas, kad pagal dabar rinkoje pagaminamas kalorijas mes galėtume išmaitinti 14 bilijonų populiacijos…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Maistelis at pingvino kojos.

meta

%d bloggers like this: